FlexShop
forum.teretana.net Forum Index
Log in Register FAQ Memberlist Search forum.teretana.net Forum Index

30 godina, endomorf, višak...uf, puno kila... :(

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Post new topic   Reply to topic    forum.teretana.net Forum Index » Pocetnici
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wragg

Zodiac: Pisces

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 5:38 pm    Post subject: Reply with quote

kikiriki wrote:
Somatotipovi se najčešće računaju antropometrijskom metodom po heath-carteru, a ne odokativno kao što vjerojatno večina početnika radi. Svatko tko ima problema sa težinom i masnim tkivom vjerojatno misli da je endomorf a to možda uopće nije. Preporučam da pogledaš ovaj link sa priručnikom za mjerenje somatotipa i onda izračunaš svoj tip:

http://www.somatotype.org/methodology.php

A ok, ja sam nesto izmedju endo i mezo. Evo jedna slika od prije par mjeseci, pa prosudite: http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-ash1/v364/167/50/1144473155/n1144473155_30160144_427.jpg

Back to top
View user's profile Send private message
kikiriki

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

nema prosuđivanja kod ovoga već temeljem dobivenih parametara slijedi izračun. Postoji i metoda sa slikavanjem koju jedino stručna osoba može ''prosudit'' ali slika treba biti točno slikana prema nekim pravilima...uostalom piše sve u priručniku

Back to top
stari debeljko

Zodiac: Leo

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 10:06 am    Post subject: Reply with quote

wragg wrote:
Sinoc sam kardio digao na 45min i nakon toga zaspao kao beba Very Happy
Sto se prehrane tice, jos uvijek nemogu jesti tako cesto. Za sada sam na otprilike 2.5 obroka dnevno sve skupa (ujutro zobene 100g + deci 0.9% mlijeka, oko podne breskva, oko 17:00 piletina, riba ili slicno sa svjezim povrcem, a za "veceru" par kasika posnog jer vise nemrem progutati). Kile jako variraju na dnevnoj bazi, pa sam se odlucio vagati tjedno ili cak dvotjedno.
Sto se teretane tice, otisao sam tu u jedan lokalni podrum sto bi se htio zvati teretana, i odustao kad sam vidio da je to prljava prostorija 3x3m sa naguranih 5 home made sprava i nadobudnim vlasnikom koji mi je rekao da izbacim veceru i pijem l-carnitine ako hocu smrsati, a da je njegova teretana odlicna za mene jer cu se u njoj jako znojiti i tako lakse skidati kile. Djud...
Otici cu ovih dana da vidim kakvo je stanje u drugoj kvazi teretani tu kod nas pa cu onda dalje.
Dakle, i dalje sam na aerobnom ujutro i navecer, prehrana mi je kriticna jos uvijek, ali ima dobar udio proteina.

I ja sam od nedavno nešto počeo pitati na forumu pa malo čitam i sa strane. Imam slična iskustva kao ti,debljnje pa skidanje trčanjem i do 32 kg! Znači i izgladnjivanje kao i ti. Sad sam 49 g. i možda po prvi put radim približno kako treba (imaš moja pitanja i borbu odmah ovdje na početnicima). Znači da jedem 5 puta na dan, oko 2100 kcal na dan i mogu ti reći da ovo što si napisao kao hranu zaista djeluje tanko. Ovdje nemaš ni 1000 kcal u danu, a aktivan, treniraš. Pa ženi od 165 cm je veći iznos bazalnog metabolizma. Moj je na 190 cm i 96 kg po HB formuli 1900 cca. Samo da ležim! I primjetio sam da često na savjete forumaša kažeš: ja ne mogu ovo, ne mogu ono?! Moja susjeda ima 50 kg viška, kad joj kažeš da izbaci kolače ona sa ushitom odgovara - a joooj pa nema šanse da JA izbacim kolače!! Al susjeda nije na teretani i zaboli je patka za 50 kg viška. Baš mislim ovih dana upitati neke stare forumaše valja li moja prehrana, stavim gore jedan kompletan dan, mislim da bi ti moglo koristiti kao i meni.

Back to top
wragg

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 10:35 am    Post subject: Reply with quote

stari debeljko wrote:
wragg wrote:
Sinoc sam kardio digao na 45min i nakon toga zaspao kao beba Very Happy
Sto se prehrane tice, jos uvijek nemogu jesti tako cesto. Za sada sam na otprilike 2.5 obroka dnevno sve skupa (ujutro zobene 100g + deci 0.9% mlijeka, oko podne breskva, oko 17:00 piletina, riba ili slicno sa svjezim povrcem, a za "veceru" par kasika posnog jer vise nemrem progutati). Kile jako variraju na dnevnoj bazi, pa sam se odlucio vagati tjedno ili cak dvotjedno.
Sto se teretane tice, otisao sam tu u jedan lokalni podrum sto bi se htio zvati teretana, i odustao kad sam vidio da je to prljava prostorija 3x3m sa naguranih 5 home made sprava i nadobudnim vlasnikom koji mi je rekao da izbacim veceru i pijem l-carnitine ako hocu smrsati, a da je njegova teretana odlicna za mene jer cu se u njoj jako znojiti i tako lakse skidati kile. Djud...
Otici cu ovih dana da vidim kakvo je stanje u drugoj kvazi teretani tu kod nas pa cu onda dalje.
Dakle, i dalje sam na aerobnom ujutro i navecer, prehrana mi je kriticna jos uvijek, ali ima dobar udio proteina.

I ja sam od nedavno nešto počeo pitati na forumu pa malo čitam i sa strane. Imam slična iskustva kao ti,debljnje pa skidanje trčanjem i do 32 kg! Znači i izgladnjivanje kao i ti. Sad sam 49 g. i možda po prvi put radim približno kako treba (imaš moja pitanja i borbu odmah ovdje na početnicima). Znači da jedem 5 puta na dan, oko 2100 kcal na dan i mogu ti reći da ovo što si napisao kao hranu zaista djeluje tanko. Ovdje nemaš ni 1000 kcal u danu, a aktivan, treniraš. Pa ženi od 165 cm je veći iznos bazalnog metabolizma. Moj je na 190 cm i 96 kg po HB formuli 1900 cca. Samo da ležim! I primjetio sam da često na savjete forumaša kažeš: ja ne mogu ovo, ne mogu ono?! Moja susjeda ima 50 kg viška, kad joj kažeš da izbaci kolače ona sa ushitom odgovara - a joooj pa nema šanse da JA izbacim kolače!! Al susjeda nije na teretani i zaboli je patka za 50 kg viška. Baš mislim ovih dana upitati neke stare forumaše valja li moja prehrana, stavim gore jedan kompletan dan, mislim da bi ti moglo koristiti kao i meni.

A ono, nije da se bas to dvoje moze usporediti, zar ne? Very Happy Ja sam izbacio doslovno sve sto bi me moglo debljati i jednostavno me strah toliko kolicinski jesti. Jednostavno imam preveliku zelju da sto prije skinem ovu mast sa sebe, a onda cu vidjeti sta dalje. Mogu ja jesti 5x na dan po par kasika posnog ili po par zalogaja piletine, ali 2100 kalorija mi izgleda previse sada.
A nista, odlucio sam izbaciti i one zobene sto jedem ujutro, pa cu pojesti konzervu tunjevine (ocjeđenu i ispranu naravno), a u svaki obrok ubacujem povrce - svjeze ili carsku mjesavinu, po cca 100-150g.
Jbg, takav sam. Tako sam prestao i pusiti - uvjerio sam sebe da mi se cigare gade i ujutro kad sam htio zapaliti umalo povratio. Sad sam sebe uvjerio da mi je hrana neprijatelj i tako se i ponasam. Juce pao rostilj tako da sam oko podne pojeo cca 250g pilecih prsa sa 100g rajcice i bio doslovno prejeden do navecer. Navecer mi je 150g posnog leglo ok. Privikavam se na okus posnog i to je dobro Very Happy

Back to top
establishment
Ciklira UH

Zodiac: Virgo

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 10:45 am    Post subject: Reply with quote

to ti je pogresan put shvatit ces kad vec bude kasno , al tvoj zivot tvoj izbor bolje ti je poslusat debeljka nego se unistavat , uci na tudim greskama ne svojim , been there done that Wink

Let me first paint you a picture. You walk into your gym, you look around, and you see all sorts of people working out. The out of shape people on the cardio machines, the huge muscular people, and the lean, mean shredded machines.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
wragg

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 11:01 am    Post subject: Reply with quote

establishment wrote:
to ti je pogresan put shvatit ces kad vec bude kasno , al tvoj zivot tvoj izbor bolje ti je poslusat debeljka nego se unistavat , uci na tudim greskama ne svojim , been there done that Wink

Trudim se, trudim se. Nemogu preko noci uvesti novi rezim prehrane. Strah me najvise onoga obroka pred spavanje. Jel moguce da mi on digne kile?
Dakle, situacija sad je ovakva:
06:00-06:15 - Nescaffe sa dva natrena, multivitamin šumeća
06:15-06:50 - sobni bicikl, razina 5/8, puls 130-140
06:50-07:20 - tuširanje, doručak (od jutros tunjevina i/ili 2 jaja kuhana sa jednim osrednjim paradajzom)
11:00 - breskva/jabuka/nektarina (tu planiram ubaciti posni ili tunu)
17:00 - rucak doma (piletina ili riba cca 250g + neko povrce cca 150g)
21:00 - cardio - sobni bicikl 40 minuta, razina 5/8, puls 130-140.
22:00 - 150g posnog sa urezanom jednom breskvom/jabukom/nektarinom
22:30 - Spavanje.

Negdje u periodu od 18:00 do 21:00 planiram ubaciti teretanu cim nadjem normalnu u blizini.
Kao sto vidite, one zobene ujutro sam izbacio i ubacio nesto sa vise proteina a manje UH. Kruh i sve slatkise sam izbacio.

Back to top
Končar

Zodiac: Cancer

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 11:56 am    Post subject: Reply with quote

wragg wrote:
Strah me najvise onoga obroka pred spavanje. Jel moguce da mi on digne kile?
posni sir (sa npr. bademima, kikirikijem, orasima) ti ne bi trebao dizati kilažu.. ja sam na defki, jedem neposredno prije spavanja (bilo 22h ili 02h) do 500g posnog sa 2 jaja i režem se..

već ti je netko napisao da voće (i UH općenito) jedeš ranije i oko treninga, a ti opet guraš tu breskvu u zadnji obrok.. neće te ta breskva ubiti, ali..

općenito ti nedostaje proteina.. ovo sad oko 100g P, ako ubaciš tunu ili jaja to će biti 20-30g P više, što je sasvim dovoljno - ako imaš 60kg..
wragg wrote:
Kao sto vidite, one zobene ujutro sam izbacio i ubacio nesto sa vise proteina a manje UH. Kruh i sve slatkise sam izbacio.
ne mora te biti strah zobenih, trebaju ti dobri UH koji će te držati sitim, jer do 17h bi ja tri puta umro da živim na 1 konzervi tune ili 2 jaja.. 1 breskva ili kava nije obrok.. ja do 17h pojedem 100g zobenih, 3dcl mlijeka, 3 dcl jogurta, šnitu raženog, 250g piletine, 250g posnog i nisam baš sit.. Very Happy

wragg wrote:
Jednostavno imam preveliku zelju da sto prije skinem ovu mast sa sebe, a onda cu vidjeti sta dalje.
kg nisi dobio preko noći, ne možeš ih ni skinuti preko noći.. NHF, ali do prije nekoliko dana nisi birao hranu koju unosiš niti si pazio na količinu (ispravi me ako griješim), natukao si 100+ kg, a sada ti se odjednom toliko stisnuo želudac da ne možeš pojesti zadnji zalogaj breskve kao moj sin od 18 mjeseci i 12kg.. još jednom NHF, ali slušaj savjete ljudi koji žive od ovoga.. ako oni kažu da ti treba više kcal i više proteina onda je valjda tako.. Wink

Back to top
kikiriki

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

Vjerovao ili ne fali ti kalorija i to iz UH. Kad bi iša zbrajat iz ovoga nebi skupia 1000 kalorija.Bar vrati zobene ujutro, malo taj ručak pojačaj sa povrćem (150g povrća = ništa), navečer izbaci voće i umjesto njega ubaci nezasićene masti. Voće jedi preko dana. Ako nastaviš sa ovakvim planom prehrane i budeš radia 2 cardio treninga + teretana brzo ćeš puknit i samo ćeš sebi goru stvar učinit. Sretno i nedaj se slatkom Very Happy

Back to top
wragg

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

Ono sto znam je da svaki dan "padnem" od pola kile do kilu na vagi, a nisam ni gladan ni iscrpljen. Vase savjete definitivno cjenim i pokusavam ih se pridrzavati, ali mi treba malo vremena da sve to pohvatam.

Back to top
mike_os

Zodiac: Libra

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

kila misica je 1250 kalorija kila sala 7000 pa ti sam zakljuci iz cega padas... pa i dalje nemoj slusat Wink

i sad se bojim da nebi ostetio misice posto me jako bole pa sam odlucio da danas odmaram..
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
wragg

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

Ako mogu zamoliti da mi netko napravi nekakav dnevni jelovnik?
I molim vas, zaboravite na tih 5-6 obroka dnevno. Nemam ja ni vremena ni love za to. Doma je dvoje dice i radije cu njima kupiti nesto nego trositi ogromne cifre na razne suplemente, pileca prsa, posne sireve i slicno. Podignuti cu razinu kalorija, nije problem, ali onda pod hitno moram i teretanu ubaciti.

Back to top
mrva

Zodiac: Gemini

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

[quote]06:00-06:15 - Nescaffe sa dva natrena, multivitamin šumeća
06:15-06:50 - sobni bicikl, razina 5/8, puls 130-140
06:50-07:20 - tuširanje, doručak (od jutros tunjevina i/ili 2 jaja kuhana sa jednim osrednjim paradajzom)
11:00 - breskva/jabuka/nektarina (tu planiram ubaciti posni ili tunu)
17:00 - rucak doma (piletina ili riba cca 250g + neko povrce cca 150g)
21:00 - cardio - sobni bicikl 40 minuta, razina 5/8, puls 130-140.
22:00 - 150g posnog sa urezanom jednom breskvom/jabukom/nektarinom
22:30 - Spavanje.
[/quote]

07:20 tunjevina, 1-2 jaja (mozes i po bjelancima, ali steta nekad ne ubacit zumanjak koji), paradajz, feta integralnog kruha (cigla)
11:00 posni sir/tunjevina + paradajz, krastavac, salata kakva ili povrce
14:00 isto kao i u 11
17:00 rucak kakav si naveo, ali stavi jos povrca

ako ces u gym, pwm nakon gyma
satak nakon pwm-a leso meso/riba + povrce

pred spavanje (ne bas doslovno) posni sir + 1-2 jaja + malo oraha/badema + poma/salata, eventualno malo lanenog/maslinovog/ribljeg ulja

naravno, jelovnik moze i bolje od ovoga, ali kad radis nikad vremena dovoljno. Inace, ako je bas frka s vremenom, probaj obroke na poslu ponekad zamjenit shakeovima od sporog proteina + lanene sjemenke (mozes dodat i zobene tu i tamo) - meni pomaze - losa stvar je cijena i da je ipak hrana hrana Very Happy

Back to top
stari debeljko

Zodiac: Leo

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

wragg wrote:
Ako mogu zamoliti da mi netko napravi nekakav dnevni jelovnik?
I molim vas, zaboravite na tih 5-6 obroka dnevno. Nemam ja ni vremena ni love za to. Doma je dvoje dice i radije cu njima kupiti nesto nego trositi ogromne cifre na razne suplemente, pileca prsa, posne sireve i slicno. Podignuti cu razinu kalorija, nije problem, ali onda pod hitno moram i teretanu ubaciti.

I eto te na početku? Bez pprsa , posnog, bjelanjaca, ribe , dobrih masti,nema ni kvalitetne građe. Znači ako se nema novca za bb prehranu, nema se vremena za 5 obroka, ne trenira se utezima, ne prihvaća se savjet onih koji znaju - pitanje je: šta se radi na forumu teretana? Tražiš savjet, daju ti savjet, a ti ne prihvatiš i tjeraš po svom? Čemu onda tražiti savjet? I sve ovo što pitaš ti je sadržano u ona tri linka što ti je jedan forumaš zaokružio, mislim na strani 1. I puno više od toga. Da pogađam- ne da ti se i ne želiš čitati? Wink

Back to top
wragg

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 1:57 pm    Post subject: Reply with quote

đizs krajst, sta me napadas odmah? Procitao sam ja sve na onim linkovima i razumio sve, ali preskacete cinjenicu da nisam niti malo zainteresiran da dodjem do natjecateljske figure, pa niti priblizno. Sve sto zelim je da skinem salo sa sebe. Odrzavanje misica me ne zanima toliko jer ih jako lako dobijem. Nevermind. Kruh, slatkise i grickalice sam vec izbacio. Nastavljam jesti ono sto vec bude za rucak (naravno u umjerenim kolicinama), a vise cu se kretati, raditi ovaj cardio te naci teretanu i posvetiti se i anaerobnom treningu. Citam vas i dalje, a sto se komentiranja ove moje teme tice, you're free to go Very Happy
Hvala svima! Very Happy

Back to top
Joochy

Zodiac: Gemini

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

wragg wrote:
Odrzavanje misica me ne zanima

A onda se uništi sam, kad neces slušat...

Sad briješ ko neke ženske, to kaj buš 2 puta uteg digo misliš da bu ti mišići kao kod arnolda...

Jedi kao i svi na forumu i vjezbaj...

!Portfolio!!Last FM!!deviantART!

Volim papat JUNK - Junkfest Rekord c(:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Post new topic   Reply to topic    forum.teretana.net Forum Index » Pocetnici    Zanima li vas povecanje misicne mase, mrsavljenje ili pravilan trening na pravom ste mjestu.
   Sudjelujte u raspravama sa iskusnim clanovima o treningu, suplementima, ispravnoj prehrani,
   te naucite kako najbolje iskoristiti dodatke kao sto su:whey protein, kreatin, glutamin.
   Za ambicioznije saznajte kako odgovorno upotrijebiti anabolicke steroide.

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 3 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum